SUROVINY
KORPUS:
- pistácie 120 g
- datle 12 ks
- 1 lžíce vody
CHEESECAKE:
- cream cheese light 500 g
- pistácie 350 g
- kokosový olej 4 lžíce
- med 3 lžíce nebo 3 lžíce xylitol
POSTUP
- Na korpus rozmixujte ve food procesoru všechny tři ingredience a celou směs vysypte do formy s odnímatelným dnem o průměru cca 19 cm.
- Směs napěchujte po celé ploše formy a pokud chcete, můžete udělat i menší okraje. Dejte do lednice na 1 hodinu.
- Nesolené pistácie rozmixujte společně s kokosovým olejem, vanilkou a medem téměř dohladka – mělo by vám vzniknout ochucené oříškové máslo. Pokud doma nemáte výkonný mixér, použijte raději hotové pistáciové máslo.
- Nakonec přidejte cream cheese light a mixujte, dokud nebude směs sjednocená. Nalijte ji na vychlazený korpus a zahlaďte. Hotový cheesecake nechte odpočívat v lednici do druhého dne. Dobrou chuť!