@bodybri bodybristudio Rozvrh

Pistáciový cheesecake

Sobota 19.02.2022

Máte chuť na něco sladkého, ale chcete se udržet v kondici? Máme pro Vás recept na skvělý dortík, po kterém se doma jen zapráší. Tento recept je bez pečení a jeho příprava je opravdu jednoduchá. Navíc obsahuje datle, které jsou zdrojem rozpustné vlákniny, rychlým zdrojem energie, jsou velmi výživné, podporují mozek a mozkové funkce, pomáhají chránit proti ucpávání tepen a mají spoustu dalších benefitů. Další důležitou ingrediencí tohoto receptu jsou pistácie. Pistácie jsou výborným zdrojem tuků, kterých obsahuje zhruba 48 %, bílkovin 20 %, sacharidů 27 % a vlákniny zhruba 10 %. Dále obsahují vitamín B komplex, A, E, vápník, fosfor, draslík, měď a železo.

20220316213113_IMG_0177.JPG

SUROVINY

KORPUS:

  • pistácie 120 g
  • datle 12 ks
  • 1 lžíce vody

 

CHEESECAKE:

  • cream cheese light 500 g
  • pistácie 350 g
  • kokosový olej 4 lžíce
  • med 3 lžíce nebo 3 lžíce xylitol

 

POSTUP

  1. Na korpus rozmixujte ve food procesoru všechny tři ingredience a celou směs vysypte do formy s odnímatelným dnem o průměru cca 19 cm.
  2. Směs napěchujte po celé ploše formy a pokud chcete, můžete udělat i menší okraje. Dejte do lednice na 1 hodinu.
  3. Nesolené pistácie rozmixujte společně s kokosovým olejem, vanilkou a medem téměř dohladka – mělo by vám vzniknout ochucené oříškové máslo. Pokud doma nemáte výkonný mixér, použijte raději hotové pistáciové máslo.
  4. Nakonec přidejte cream cheese light a mixujte, dokud nebude směs sjednocená. Nalijte ji na vychlazený korpus a zahlaďte. Hotový cheesecake nechte odpočívat v lednici do druhého dne. Dobrou chuť!
design by vhs. built by anycoders